Miért nem megfelelő a legtöbb Omega 3 halolaj kapszula?

Miért nem megfelelő a legtöbb Omega 3 halolaj kapszula?

Rengeteg halolaj omega 3 kapszula van a piacon, mivel népszerű ez a téma, sok cég próbál ebből profitot csinálni. Szinte már a “100 forintos” boltban is lehet kapni omega 3 készítményt “olcsón és ez megtévesztheti a tudatlan fogyasztót! Sok probléma lehet azonban ezekkel az ismeretlen származású NONAME halolajakkal. De sokszor még ismertebb cégek termékeivel is.

Tény, az omega 3, halolajipar, több milliárdos biznisz ezért sokan foglalkoznak vele, és sokan akarnak ebből pénzt csinálni! Sok cég nem a fogyasztók érdekeit nézi, hanem a saját profitját. Kevés cég van aki számára az a fontos, hogy a legjobb minőséget adja, és a legtöbbet segítsen az embereknek, legjobb hatást érje el a terméke az embereknél és azt kapják amire várnak. 

Én magam is évek óta szedek halolaj kapszulát, de sose tudtam igazán miért fontos, melyik a legjobb, mennyi hatóanyag kell, és sokszor nem szerettem mert utána mindig rossz volt a hal ízét felbüfögni. Ma már tudom ezekre a választ és azt is, hogy le lehet mérni valóban jó-e amit szedek, és milyen a testemben az omega 3 omega 6 arány ami az egészséges élet egyik alapja. 

Mivel fontos az egészségem utána jártam a dolgoknak és a szerzett információk alapján a legjobb megoldást választottam. A fenti videóban elmondom mikre jöttem rá és miket tanultam meg a témával kapcsolatban.

Ha Omega 3 terméket, halolaj kapszulát fogyasztasz, akkor kérlek nézz utána, hogy mit és honnan veszel, és valóban hasznosul el a szervezetedben és valóban megteremti-e a helyes omega 3 – omega 6 arány a szervezetedben, mert az egészséged, hosszú életed múlhat rajta!

Mi a gond a legtöbb kapszulával:

 • Alacsony hatóanyag tartalom
 • omega 3 mellett sok omega 6 ot is tartalmaz
 • rossz minőség, avas romlott olaj
 • nem tiszta, olyan tengerből származik ahol sok a szennyeződés, pld. nehéz fémek
 • a tisztítási folyamat során a legtöbb cégnél elvész a halolaj polifenol és vitamin tartalma, és a legtöbb cég ezt nem pótolja semmivel, vagy esetleg E-vitaminnal ami a leggyengébb antioxidáns, így ezek a halolajok, értéktelenek hamar avasodnak és semmi egészségvédő hatásuk nincs, sőt ha avas akkor még ártanak is.

Nagyon fontos, hogy omega-3 zsírsavat önmagában adni hiba.

Az omega-3, mivel telítetlen zsírsav, könnyen bomlik, oxidálódik, vagyis miközben az omega-3 kifejti a nagyszerű hatását, szabadgyököt kreál. Ezért kötelező az omega-3 mellé sejtvédő antioxidánst, leginkább polifenolt adni.

Sajnos a drogériákban kapható omega-3 készítmények nem tartalmaznak polifenolt, így nagy körültekintéssel, tudatos választással minőségi terméket szabad csak vásárolni. Ezekben a gyengébb minőségű kapszulákban stabilizátorként alfa-tokoferolt, vagyis E vitamint használnak, ami a legrosszabb hatásfokú antioxidáns a hosszú szénláncú zsírsavak tekintetében. Teljesen esélytelen, hogy megvédje azokat az oxidatív stressztől. Emiatt az alfa-tokoferol nem alkalmas az omega zsírsavak védelmére. A természet sem ezt használja. 

A természetben a védelmet a phlorotannin nevű zsírban oldódó polifenol végzi, ezt tartalmazzák azok a tengeri algák, amelyek az omega-3 fő forrásai. Ez a phlorotannin az algában olyan szorosan kötődik az omega 3-hoz, hogy végigkíséri a táplálékláncon, az algától a kishalakon, a nagyobb halakon keresztül a csúcsragadozókig (azaz az emberig☺). Sőt, a polifenol még az emberi szervezetben is védi a zsírsavat, a szájtól a garaton át a gyomor, belek, máj, vérkeringés folyamán végig, amíg eljut a sejtmembránig, ahol kifejti hatását. Ezért hatásos a Balance oil a Zinzino terméke. Amint a polifenol eljut a perifériás szöveteinkbe, ott egy második védelmet ad azzal, hogy gyulladásellenes faktorként szerepel az omega-3 hatása mellett.

Nézd meg ezt a videót amiben Paul Clayton dr. beszél erről. Ő 50 éve alkalmazott táplálkozástudománnyal foglalkozik, több egyetemen tanít és az angol királyi udvar táplálkozás tanácsadója is. Hidd el ért hozzá és tudja mit beszél! És nem azért mondja, hogy a Zinzinot népszerűsítse, marketingből. Ő ezt szakmailag mondja és tanítja már sok év óta. A ZINZINO-hoz azért csatlakozott mert a látásával egyező volt minden amit ott látott.

Ebben a videóban elmondja, hogy miért csatlakozott a ZINZINOHOZ és lett a tudományos tanács vezetője, így a termékek az ő tudása alapján készülnek.

Az origo.hu oldalon fedeztem fel egy cikket ami erről szól, hogy csak a teljesen tiszta halolaj egészséges a szívre: https://svedegeszsegprogram.com/2020/10/11/csak-a-tiszta-halolajkapszula-jo-a-szivnek/

Lehet rossz a halolaj?

2018-11-28  Prof. Paul Clayton

Fordította Dr. Kispál Arlett, szerkesztette: Dr. Nagy Tamás

Eredeti cím: Miért fogyasszunk halolajat 2018-ban?

“Paul Clayton vagyok, klinikai gyógyszerész, táplálkozástudománnyal foglalkozom. Az élelmiszerek, a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek megszállott kutatója vagyok. Oldalamon (http://www.drpaulclayton.eu) a tudományos kutatások legújabb eredményein alapuló, az egészséget szolgáló táplálkozási tanácsokat találhat.

A halolajipar a maga évi 13 milliárd USD forgalmával a világ bizonyos részein szinte vallássá vált. A Scandawegianok például születéstől a sírig isszák a Mollers Tran nevű csukamájolajt, amire szentségként tekintenek. És miért teszik ezt, amikor ez a készítmény nem csak hogy teljesen hatástalan, de teljesen rossz ízű is?

Vessünk egy pillantást a táplálékkiegészítő-iparra. Lelkiismeretlen vállalkozók  tudatosan  öntik folyóként az általuk a feldolgozás során teljesen hatástalanná vált olajukat a  gyanútlan fogyasztók elé. Kiszivattyúznak a tengeri ökoszisztémából évente 20-25 millió tonna halolajat, feltrancsírozzák a halkészletet és nem átallják a szemetüket egészségvédőként eladni. 

Nemrégiben jelent meg a Cohrane Collaboration által készített metaanalízis az omega 3 fogyasztásának hatásáról a szív-érrendszeri betegségek, koronáriabetegségek, stroke megelőzésében végzett szerepéről. A tanulmány 79 cikkben összesen 112 személy adatait vetette össze, és azt találták, hogy önmagában az omega 3 hatástalan ezeknél az eseteknél. Egy másik  VITAL tanulmány, amelyben 26000 felnőttből álló populációt vizsgáltak kettős vak placebo kontrollos módszerrel, azt mutatta ki, hogy, ha 5 éven keresztül napi 1 gramm halolajat fogyasztottak a vizsgált személyek, statisztikailag nem volt különbség a szív-érrendszeri betegségek és a rák  kialakulásának valószínűségében. Mi a baj ezzel?

A VITAL tanulmányban komoly hibák vannak. 

 • A vizsgálatban kizárólag a plazma omega 3 szintjét mérték, de nem vizsgálták a sejtmembránban lévő omega 3 értéket, a sejtmembrán omega 6: omega 3 arányát, amelyek sokkal pontosabb mutatók, mivel a zsírsavak ezen a helyen működnek.  Az említett tanulmányból nem derült ki, hogy a halolaj milyen módon hatott a sejtmembránra, mint az inflammazone (gyulladásos folyamat) végpontjára, a sejt körüli gyulladásra. 

 • Az adagolás elégtelen volt. A VITAL vizsgálatban napi 1 gramm 84%-os halolajat adagoltak, csupáncsak azért, mert az American Heart Association ezt az adagolást javasolja! A valóságban ez alig 30%-a hatásos dózisnak!

 • A vizsgálatban használt készítmény az Omacor nevű gyógyszer (!) tiszta omega 3 halolaj, amelyben stabilizátorként 4 mg d-alfa tokoferol van. Azaz E vitamin, ami a legrosszabb hatásfokú antioxidáns a hosszú szénláncú zsírsavak tekintetében. Teljesen esélytelen, hogy megvédje azokat az oxidatív stressztől, sőt bizonyos esetekben pro-oxidatívvá is válhatnak. Emiatt az alfa tokoferol NEM ALKALMAS az omega zsírsavak védelmére. A természet sem ezt használja. 

 • Placeboként olívaolajat adtak. Az olívaolaj polifenoltartalma gyulladáscsökkentőként hat. Még akkor is, ha ez csekély, egy ilyen vizsgálatban alaposan megzavarhatja vagy el is fedi az omega 3 – bár aluladagolt dózisa –  által kiváltott hatást. Szent meggyőződésem, hogy ha a vizsgálatban szereplő páciensek együtt kapták volna a halolaj- és olívaolaj-kapszulákat, sokkal jobb eredmények jöttek volna ki. Maga az Omacor egy kifinomult placebo.

A természetben a védelmet a phlorotannin nevű zsírban oldódó polifenol végzi, ezt tartalmazzák azok a tengeri algák, amelyek az omega 3 fő forrásai. Ez a phlorotannin az algában olyan szorosan kötődik az omega 3-hoz, hogy végigkíséri a táplálékláncon, az algától a krillen, a kishalakon, a nagyobb halakon keresztül a csúcsragadozókig (azaz az emberig☺). Sőt, a polifenol még az emberi szervezetben is védi a zsírsavat, a szájtól a garaton át a gyomor, belek, máj, vérkeringés folyamán végig, amíg eljut a sejtmembránig, ahol kifejti hatását. Ezért hatásos a Balance oil. Amint a polifenol eljut a perifériás szöveteinkbe, ott egy második védelmet ad azzal, hogy gyulladásellenes faktorként szerepel az omega 3 hatása mellett.

A Balance oil-ban visszapótoljuk a polifenolt, ezért olyan hatékony, ahogy azt számtalan esetben tapasztaljuk saját magunkon, családtagjainknál, barátainknál, és mindenkinél, aki rendszeresen fogyasztja.

PS:

 1. A természetben az omega 3 zsírsavak és a polifenolok mindig együtt léteznek, sehol nem találunk DHA-t vagy EPA-t külön, önállóan, mert sérülékenyek, károsodhatnak, a polifenolok ezért kísérik végig a táplálékláncon.

 2. A halolajipar kivonja a polifenolt és nem pótolja, ezért hatástalanok a termékeik.

 3. Ha egészségesen akarsz élni, fogyassz heti 3x zsíros tengeri halakat, vagy idd a Balance oil-t naponta, amely a helyes arányban tartalmazza az esszenciális zsírsavakat és a polifenolt, amely stabilizálja azokat.”

Olvass a Balance Oliról itt

Mérd meg az értéked!

A csatlakozás és vásárlás módjairól itt olvashatsz:

Kedvezményes vásárlás módjai

 

 

 

 

Comments are closed.