ZINZINO Protect – Immuntámogatás felsőfokon.

ZINZINO Protect – Immuntámogatás felsőfokon a béta glükán erejével.

béta glükán

Béta Glükán kapszula

A béta-glükánok talán a legismertebb és legtöbbet kutatott természetes immunrendszerre ható molekulák, melyek évezredekig részét képezték az emberiség étrendjének, segítettek alkalmazkodni a változó körülményekhez és képessé tették az emberi immunrendszert arra, hogy sikeresen vegye fel a küzdelmet a környezetből érkező fertőzésekkel szemben. A béta-glükán folyamatos szedése állandó, hatékony védőpajzsot nyújt a vírusos és bakteriális fertőzésekkel szemben. A béta-glükán egy tudományosan alátámasztott biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), mely az immunrendszert mozgósítja és működését pozitívan befolyásolja.

Mi is a béta-glükán?

ZINZINO Protect - Immuntámogatás felsőfokon béta glükánnal

ZINZINO Protect – Immuntámogatás felsőfokon.

A B-1,3-(D)-Glükánok a természetben is előforduló poliszacharidok. Nélkülözhetetlen sejtfal alkotóelemek számos baktérium, növény és gomba esetében. Az élesztőből és a gyógygombából kivon béta-glükánokat általában immunerősítő hatásukról ismerik. A kutatók kimutatták, hogy az oldhatatlan Béta-1,3/1,6-glükán jóval nagyobb biológiai aktivitási szinttel rendelkezik, mint az oldható, 1,3/1,4-glükánok. A Béta-glükánok kötései és kémiai struktúrái közötti eltérések jelentős hatással vannak azok vízoldékonyságára, hatására és általános biológiai aktivitásukra.

Forrásai:

A Béta-1,3-(D)-glükán legáltalánosabb forrása az élesztő sejtfala (Saccharomyces cerevisiae). Azonban a Béta 1,3/1,4-glükánokat egyes gabonakorpákból is kinyerik, pl. zab és árpa, valamint egyes esetekben búzából és rozsból is. A Béta 1-3-(D)-glükánok, melyeket az élesztő sejtfalából vonnak ki, gyakran oldhatatlanok. A gabonafélékből kivont formái lehetnek oldékonyak és oldhatatlanok is. emellett egyes tengeri fűfélékből, és egyes gombafajokból is kivonhatják őket (Reishi, Shiitake, Maitake).

Béta Glükán

Szerepe az emberi szervezetben

A béta-glükán egy tudományosan alátámasztott biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM) mely az immnrendszer mozgósítja és befolyásolja. Kiegészítőként orális fogyasztást követően a béta-glükán elsősorban a makrofágok és a dentritikus innumsejtek által emésztődik meg, és ezen a folyamaton keresztül modulálja és stimulálja az immunválaszt, ami gyakran hoz létre egy, az immunsejtek által generált gyógyító hatást. A glükánokat évek óta ezeknek az immunerősítő hatásoknak köszönhetően kutatják folyamatosan, különösen a makrofág immunsejteket és NK sejteket, valamint a T-sejteket és a B-sejteket aktiváló hatásuk miatt, beleértve egyes citokinineket és kiegészítőiket.

 Immuntámogatás felsőfokon.

Immuntámogatás felsőfokon.

Koronavírus Covid 19 ellen ajánlott

A glükánokkal foglalkozó szakirodalom már évtizedekre visszanyúlik, és igen terjedelmes, és tekintélyes mennyiségű új kutatási anyag is rendelkezésre áll. Étrend-kiegészítőként történő alkalmazását tekintve elsősorban a Béta-1,3 és 1,6-glükánnal kapcsolatos kutatások számítanak érdekesnek.

Az emberi sejtek alkotóelemei mint például a neutrofilek vagy a makrofágok csak abban az esetben tudnak jól működni, ha az emberi szervezet Béta 1,3/1,4-glükánokat tartalmaz.

Az immunrendszer egy másik fontos összetevője a laktoperoxidáz amely kiemelt szerepet játszik az orr a torok és a légutak védelmében, és ez az enzim függ a vas jelenlététől és a cianogén csoportoktól amelyek a hypothiocyanous és a hypothiocyanite  ionokat állítják elő.

Jelenleg azt tudjuk, hogy a koronavírus sérülékeny a hidrogén peroxidra, a hypothiocyanous és a hypothiocyanite ionokra és ezek mindegyike károsítja a vírus szerkezetét és akadályozza a sejtekbe való újra belépését és annak szaporodását.

A veleszületett immunrendszer sejtjei pedig, hidrogén peroxidot állítanak elő amihez Béta 1,3/1,4-glükán szükséges.

Béta glükán

A béta-glükán a veleszületett immunrendszer kulcshatású immunsejtjeihez, a neutrofilek felszínéhez kapcsolódik, azokat aktiválja, de azok élettartama legfeljebb nagyjából két nap. Az elpusztult immunsejtek helyére újak képződnek és ha nem kapnak béta-glükán általi aktiválást, ugyanúgy működnek, mint a béta-glükán fogyasztás előtt.

Egy természetes alapanyagról van szó, amely a túlzottan steril táplálkozás miatt elkényelmesedő veleszületett immunfunkciókat tartja a nap 24 órájában készenlétben, és mindezt maximális gyártásbiztonságú és tisztaságú formában biztosíthatjuk szervezetünknek.

Teljesen biztonságos, rendszeresen szedhető megelőzésre, betegség jeleinél a napi adag duplázható, akár triplázható.

Az emberi immunrendszer két nagy alrendszerből, a veleszületett és szerzett immunitásból áll. Mindkettőnek együtt kell kifejtenie a hatását, hogy megszabadítsák a szervezetet a fertőzéstől.

A szerzett immunrendszer a születés után csak fokozatosan, hosszú évek alatt alakul ki.  A védőoltásokon és különböző fertőzéseken keresztül csak lassan tanulja meg a szervezet felismerni az egyes kórokozókat, hogy aztán ugyanazokra legközelebb megfelelően reagálni tudjon.

A veleszületett immunrendszer aktiválására szükség van. Miért?

A korábbi évszázadokban környezetünk bővelkedett baktériumok és vírusok által okozott veszélyekben, az immunrendszerünk folyamatosan igénybe volt véve. Mielőtt gombaölő szerekkel permeteztünk le rutinszerűen minden élelmiszertermést csaknem minden, amit megettünk élesztőgombákkal, gombákkal és penészgombákkal volt szennyezett és az immunrendszer különösen egyes gombák, penészgombák és az élesztőgombák sejtfalaiban levő 1-3, 1-6 β-glükánoknak nevezett molekulákat tanulta meg felismerni, ezek jelenlétére aktiválódik, illetve erős ellencsapással válaszol.

A túlságosan steril, higiénikus környezet velejárója, hogy kiirtottuk a béta-glükánokat is a környezetünkből, a β-glükán hiány immunrendszerünket gyengébbé és kiegyensúlyozatlanabbá tette, ezt a hiányt pótolni kell.

A béta-glükánok fogyasztása nem csak az immunrendszer hatékonyságát javítja de segít helyreállítani és fenntartani a bélflóra egyensúlyát. Mindemellett a béta-glükánok még számos figyelemreméltó élettani hatással rendelkeznek, többek között tumor ellenesek.

TÁPLÁLJÁK A JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOKAT

Miközben a béta-glükánok áthaladnak a tápcsatornán, feloldódnak és zselés állagúvá válnak, jelentős részüket a vastagbélben a bélflóra baktériumai fermentálják, azaz hasznosítják. Tehát a béta-glükanok prebiotikumok, ami azt jelenti, hogy a probiotikus (jótékony) baktériumok táplálékai, valamint gátolják a káros mikroorganizmusok szaporodását a vastagbélben. Így segítenek helyreállítani, valamint fenntartani az immunrendszer működését közvetlenül befolyásoló bélflóra egyensúlyát.

 

Pozitívan befolyásolják az anyagcserét

 

Összetett szénhidrátok révén a béta-glükánok jótékonyan hatnak a szénhidrát anyagcserére, étkezést követően kevésbé emelkedik meg a glükózszint és az inzulinválasz. Vízben oldódva teltségérzetet okoznak, megszüntetik az éhséget, tehát a fogyókúra sikeréhez is hozzájárulnak. Fokozzák a probiotikus baktériumok vitaminképző (B7-, B12-, K-vitamin) képességét, javítják a bélmozgásokat, ezáltal elősegítik az ürítést. Csökkentik a magas vérnyomást, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a vastagbéldaganat kockázatát, valamint a bélrendszerből a koleszterin felszívódását.

A béta-glükán hatásai

 • Teljes egészében stimulálja az immunrendszert. Egészséges személyek esetén járványos időszakban védelmet nyújt a kórokozók elleni. Csökkenti a közösségben összeszedhető betegségek esélyét. (1)
 • Stresszes életmód, túlterheltség esetén kivédi a pszichológiai legyengülés okozta megbetegedéseket.
 • Csökkenti az allergiát okozó immunsejtek arányát, mérsékeli allergia tüneteit.
 • Jelentősen csökkenti a bélrendszerből a koleszterin felszívódását, már 2 havi megnövelt bevitel képes 8%-al csökkenteni a koleszterinszintet. Érdekesség, hogy az első hivatalosan is koleszterin-csökkentőként definiált élelmiszer a zabkorpa volt, 3g-os béta-glükán tartalma miatt. (Forrás: 1997, U.S. Food and Drug Administration)
 • Daganatos betegségek esetén különösen fontos segítség. kemoterápia és sugárterápia esetén bizonyítottan gyorsítja a csontvelő regenerációját, megakadályozza a vérkép romlását vagy meggyorsítja annak regenerációját. Daganatok kiegészítő kezelésében felerősíti a természetes immunitást. Elképesztő eredmények között van számos sikeres eset, melyben menthetetlennek nyilvánított áttétes betegeket intravénásan kezeltek béta-glükánnal, antitestterápiával kombinálva. (2)
 • Betegeskedő gyermekek esetén jelentősen hatékonyabbá teszi a gyógykezelés és a későbbi megelőzést.
 • Megvéd a kórházi fertőzésektől. Műtétek előtt legalább 2 nappal elkezdve kivédi a rezisztens kórházi törzsek okozta fertőzéseket.
 • Prebiotikus rostról lévén szó, támogatja a bélflóra egyensúlyának fenntartását, sérülés esetén a helyreállítást segíti. Mint a legtöbb jótékony rost a béta-glükán is képes tisztítani a vastagbelet a káros lerakódásoktól.
 • Szedését érdemes fontolóra venni azok számára is, akik valamilyen bőrproblémával rendelkeznek, mivel a gyulladt, száraz bőr esetén is remek hatásokat figyeltek meg.
 • Szabályozza az étkezés utáni vércukor szintet, lassítja, és egyenletessé teszi a cukrok felszívódását.
 • Telítettséget okoz. Ez leginkább fogyókúrázók számára hasznos, mivel az éhségérzet lassabban alakul ki.
 • Utazók számára hatalmas segítséget nyújthat, mivel a távoli vidékeken jellemző hasmenést okozó Coli baktérium fertőzését is képes megelőzni.
 • Nem csak emberek, de állatok számára is hasznos immunerősítő. Például hatékony védekezés a sertés- és madárinfluenza fertőzések ellen, ezért egyre több tenyésztő keveri az állatok vizébe, mint természetes immunerősítő.

ZINZINO Protect – Immuntámogatás felsőfokon.

A poliszcharidok közé tartozó béta-glükánok többféle növényi forrásban fellelhetők, például a gabonafélékben és egyes gyógygombákban, de az élesztőgombából kivontak jóval hatékonyabbak. Ezek az élelmi rostok amellett, hogy prebiotikus tulajdonságúak, támogatják az immunrendszer működését, és sikeresen felveszik a küzdelmet a rákos sejtek ellen.

A napi maximális javasolt mennyiség 15 gramm, de egy egészséges felnőtt számára már 2-3 g is elegendő a kívánt immunerősség eléréséhez. Étrend-kiegészítő formájában a legjobb éhgyomorra, reggel, ébredés után egy nagy pohár tiszta vízzel bevinni, ami után fél óráig nem szabad reggelizni és más folyadékot (pl tea, vagy kávé) sem szabad fogyasztani. Szedése periódusokban ajánlott, 8 hét után pedig szünetet kell tartani. Hatását egyébként meglepően gyorsan kifejti, már 3 nap után érezhető. Szájon át szedve nem jellemző mellékhatás, ugyanakkor nagy mennyiségben az érzékeny gyomrúaknál hasmenést, vagy puffadást okozhat.

Miért a  ZINZINO Protect?

ZINZINO Protect - Immuntámogatás felsőfokon.

ZINZINO Protect – Immuntámogatás felsőfokon.

A Protect termékben található speciális és standardizált 1,3/1,6-bétaglükánokat az élesztőgombák egyik nagy tisztaságú, szabadalmaztatott törzséből nyerik ki. Az 1,3/1,6-béta-glükánok „feltöltik” a veleszületett immunrendszer sejtjeit, így azok hatékonyabban képesek reagálni. Az 1,3/1,6-béta-glükánok a természetben is megtalálhatók az élesztőben, a siitake gombában és egyes gabonákban, de ezeknek más a szerkezete, és a klinikai vizsgálatok alapján csak fele olyan hatásosak.

Az élesztőből kivont 1,3/1,6-béta-glükánok különböznek a zabban lévő 1,3/1,4-béta-glükánoktól (Zinobiotic termékünkben ez utóbbiak találhatók), és teljesen más hatással vannak az emberi szervezetre.

A Wellmune® 1,3/1,6-béta-glükánok sok éven át tartó kutatások eredményei, amely idő alatt vezető egyetemi és állami intézmények több mint 260 millió eurót fektettek preklinikai és klinikai vizsgálatokba. A Wellmune®-t több mint 40 szabadalom védi, továbbá 13 klinikai vizsgálat dokumentálja a hatásosságát és biztonságosságát.

ZINZINO Protect – Immuntámogatás felsőfokon.

Összetevők: Élesztőből (Saccharomyces cerevisiae) származó 1,3/1,6-béta-glükán, töltőanyagok (mikrokristályos cellulóz), a kapszula anyaga (hidroxipropil-metil-cellulóz), D3 -vitamin (növényi kivonatokból származó kolekalciferol), csomósodásgátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, trikalcium-foszfát)

Tápérték kapszulánként Élesztőből (Saccharomyces cerevisiae) származó 1,3/1,6-béta-glükán 200 mg D3 -vitamin (referenciaérték 400%-a) 20 μg

A Zinzino Protect szedésével aktívan tehet az egészségéért. Ez egy kizárólag természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítő, ami erősíti az immunrendszert, így folyamatosan jó lehet az Ön közérzete. A Protect a veleszületett és szerzett immunitás hatékony működését egyaránt elősegítő, egyedülálló, vegán D3 -vitamint, illetve élesztőgombából kivont különleges, standardizált 1,3/1,6-bétaglükánokat is tartalmaz. A Protect akkor a leghatékonyabb, ha naponta szedjük, mivel 1-2 naponta újulnak meg a veleszületett immunitásért felelős sejtek, amiket mind „fel kell tölteni” a hatékony működésük biztosítása érdekében. Számos klinikai vizsgálat igazolta a kivétel nélkül természetes, vegán, glutén- és GMO-mentes összetevők hatékonyságát.

D3 vitamin

A D3 -vitamin elengedhetetlenül fontos a teljes immunvédelem aktiválásához. Elégtelen mennyiségű D-vitamin bevitele esetén a szervezet kevésbé képes megküzdeni a fertőzésekkel. D-VITAMIN Az egészség szempontjából legfontosabb D-vitamin a D3 -vitamin (kolekalciferol).

A D3 -vitamin a bőrben termelődik, ha azt elegendő napfény éri, de megtalálható élelmiszerekben is, például a zsíros halakban, a rákokban, a tojásban és a marhamájban. Az északi féltekén kevesebb napfény éri az emberek bőrét, így a bőrben nem termelődik elegendő D3 -vitamin. Ezért az ottani népesség körében nagyon gyakran fordul elő alacsony D-vitaminszint.

A D3 -vitaminnak csak egyetlen vegán forrása létezik: a zuzmó. A Protect termékben található vegán D3 -vitamin ökogazdaságban termesztett zuzmóból származik. Az így kinyert D3 -vitamin vegán minősítésű és GMO-mentes.

A kereskedelemben gyakrabban kapható D2 -vitamint (ergokalciferol) növényekből, jellemzően gombákból és szójából nyerik ki. A D2 -vitamin önmagában azonban nem elegendő, ez az oka annak, hogy a vegetáriánusoknál oly gyakran alakul ki a D-vitamin hiánya. A D3 -vitamin fontosabb szerepet játszik a szervezet vitaminszintjének fenntartásában, mint a D2 -vitamin, ezért vagy olyan étrend-kiegészítőt válasszon, amiben D3 -vitamin van, vagy olyat, amelyikben optimális a D2 – és a D3 -vitamin aránya.

Hogyan vásárolhatsz legolcsóbban, hogy lehetsz törzsvásárló itt tudod meg!

Comments are closed.